Sayfalar

25 Ocak 2021 Pazartesi

Casino

 



Süre: 2s 58dk 

Tür: Dram

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci

Ülke: ABD, Fransa

                                                                                                           İMBD: 8.2



" Ne kadar çok oynarlarsa, o kadar çok kaybederler"


Süper isimlerden oluşan kadroya, güzel bir konu ve Scorsese dokunuşu eklemişler, karşımıza efsane bir yapım çıkmış. 

Ace Rothstein bir kumarhane yöneticisidir. Görevleri çok hassastır. Hem müşteri memnuniyeti, hem patronların kirli işlerini idare etmek, hem de hilebaz müşterilerden oluşan sızıntıları kollayarak, işletmenin karlılık durumunu korumak durumundadır. 

Daha sonra, Ace'nin gönül işeri başına bela olur. En yakın arkadaşı parayı bulunca  ne oldum delisi olur. Bela çıkarmaya, dağıtmaya başlar. Kısacası işini iyi yapan disiplinli Ace, kendi işi yetmezmiş gibi birden fazla cephede savaşmaya başlar. Nereye kadar !



* Filmde güzel mesajlar var. Mesela, müşterilerin bu büyülü dünyaya kendini kaptırması. Hep yenilseler bile elbette kazanacağını düşünerek gene oynayıp daha çok kaybetmesi.

* Yapılan hileler ve bu hilelere karşı  kumarhane yönetiminin aldığı önlemler.

* ABD'nin yerel güvenlik güçleri de eleştirilmiş. Çünkü bu yetkililer, güçlerini kullanarak kumarhane üzerinde otorite kurmaya çalışıyorlar. Yani, "Vegas bizimdir kurallara uysanız bile bir yolunu bulur sizinle uğraşırız" sopası hep dik tutulmuş film boyunca.

Oyunculuk, karşılıklı konuşmalar, ruh hallerinin değişmesi çok etkileyici. Üç saat olmasına rağmen, çok sıkılgan olan ben, hiç sıkılmadan izledim. :)




13 yorum: