Sayfalar

14 Nisan 2022 Perşembe

Nasipse Adayız

 


İstanbul’un bir ilçesinde seçim hazırlığı vardır ve bizim Dr. Kemal  adaylık sürecinde çırpınır durur. Hemşeri dernekleri ile irtibat kurar, oy gelecek diye milletin sağlık sorunlarına yönelik bedava çözümler üretir vs vs... Yani bizim, Türk tipi kıvrak siyasetçilerden ziyade Avrupa tipi dürüst bir çizgi ile seçim sürecini yönetmeye çalışır. Klasik tema bunun üzerine şekilleniyor 

Yönetmenin verdiği mesaj, seçim sürecinde ekip çalışmasının önemi ve yapılan hatalarda kimsenin sorumluluk kabul etmeyip topu birbirine atması, samimiyetsizlik, diğer adayların birbiri arkasından iş çevirmesi. Kısacası, Türkiye’de seçim hazırlık sürecinin bütün pisliği açık şekilde anlatılmış.

Film bir tam günü kesintisiz şekilde anlatıyor. Yani sahneler arasında bir kopukluk yok. Bu özelliği kesintisiz şekilde izleyiciyi ekrana bağlıyor.

27. Adana Altın Küre Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nün yanında bir çok ödülü de toplayan bu yapımı tavsiye ediyoruz. :)

7 yorum:

  1. Adaylıgınız hayırlı olsun Adalet Adalet Adalaet
    fazla yorum yapmıyacagım ama bildiklerimizi seyretmek güzel olur :) farklı bir gözle anlatımında

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi birkaç kez açtım ama nedense hep kapatıp, başka bir şey izledim:) Ama bu sefer izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Bu film tam bizlik. Verdiği mesaj, adayların içinde bulunduğu trajikomik durumlar, seçmen kitlesi. Herkes durağan olduğu gerekçesiyle beğenmeyebilir ama ben çok fazla etkilenmiştim.

    YanıtlaSil
  4. Film daha önceden dikkatimi çekmedi, yazınızı okuyunca not aldım, bakacağım:) Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. komedi mi yanii, izleriim :)

    YanıtlaSil