Sayfalar

11 Nisan 2020 Cumartesi

Karantina !!!

www.ilkha.com


Korona nedeniyle yurt dışındaki bazı ülkeler gibi radikal karantina kararı beklerken hooop bir anda  iki günlük karantina haberi ile kendimize geldik. Karantina dediğin uzun süreli olup asıl amaç hastalığın yükselişini yavaşlatmakır normal olan, ama bizde iki gün karantina biraz abes kaçtı. Milletin hafta sonu toplanmasını engellemekse amaç zaten bizim insanlar hafta içide gayet güzel toplanmasını becerebiliyor.

Anlam veremediğim, karantina dediğin toplumun hazırlık yapması ve panik olmaması için daha önceden açıklanan bir süreçtir. Nereden biliyorum, çünkü yurt dışında bu süreç bu şekilde başlatıldı. Fakat bizde adet olduğu üzere paaaat diye bir anda karantina kararı alındı. Sonuç olarak; panik halinde bir halk, ekmek kuyruğunda tek tük değil grup halinde milletin birbirine girmesi, bakkallarda alış-veriş edeceğiz diye milletin üst üste çıkması vs.

Böylece korona bulaşabileceği en fazla insana bulaşma imkanına dün gece ulaşmış oldu. Umarım yanılırım ama uzmanlarda bu şeklide söylüyor.


25 yorum:

  1. 14 gün sonra büyük patlama var

    YanıtlaSil
  2. bu 2 günlük yasak bence uzatılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştıra alıştıra denemede yapıyor olabilirler.

      Sil
  3. Biz bugünde çalıştık yarında çalışmaya devam

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda daha bilinçli olmak gerekir

    YanıtlaSil
  5. öngörüsüz bir karantina duyurusu oldu ve sonuçlar üzdü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçlarını iki hafta sonra göreceğiz. Umarım ciddi bir yayılım göstermez virüs.

      Sil
  6. İyi niyetli bir girişim olduğunu düşünüyorum hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararının. Şaşırtıcı olan halkımızın gereksiz yere marketlere fırınlara hücum etmesi, hem de korunma tedbirlerini hiçe sayıp. Sokağa çıkma yasağı iki gün de olsa yine de olumlu yönde ciddi etkisi olacağını düşünüyorum şahsen. Muhtemelen plan şuydu; Saat 22.00 de marketlerin çoğu kapanır, böylelikle izdiham olmaz. Nereden bileceksin ki insanlar kendi canını, başkalarının canını tehlikeye atarak çerez almak için dükkanlara saldıracak. Şimdi önümüzdeki hafta yine hafta sonu iki gün sokağa çıkma yasağı var. Göreceksiniz ki, yine saat 24.00'e iki saat kala aynı yığılmaları aynı fikirsizliği yapacak yurdumun insanı. Gerçekten insanla baş etmek Koronavirüsle baş etmekten daha zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketlerin kapanmasını düşündüler fakat kapanan şahsi marketler tekrar açıldı. Hatta fırınlar bile o iki saat sürecinde tekrar üretime başladı :)

      Sil
  7. Ufak tefek kavgaların yanında millet grupça birbirine girdi.

    YanıtlaSil
  8. İnsanlarımız... ........

    Bu karantina günleri zaten en iyisi okumak ve yazmak bence... İkisini de bol bol yapıyorum ama kitap stoğum azalmak üzere, endişeliyim! :))


    Beklerim blog'uma, sevgiler...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bol bol okuyorum ve dizi-film izliyorum. :)

      Sil
  9. Evet belki daha önce söylemelilerdi. Ama halkın iki günde açlıktan öleceğim düşüncesi yüzünden yani bilinçsizliği yüzünden bu kaos yaşandı. Bundan öncesinde zaten gerekli olanları almıştık gönüllü karantina için. Zırt pırt dışarı çıkmıyorduk. Lüzum yoktu marketlere akın etmeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten temel ihtiyaç; su ve ekmek satışı serbest bırakıldı. Gereksiz bir telaş yaşadık.

      Sil
  10. Her şeyden önce umarım daha kötüleriyle karşılaşmayız. Allah sonumuzu hayır etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ikinci dalga gibi durumlar çok tehlikeli.

      Sil
  11. işallah atlatcaz hazirana deeek :)

    YanıtlaSil
  12. Havalarda ısındıkça millet hepten sokağa döküldü. Bizim burada iğne atsan yere düşmez moduna girdik.

    YanıtlaSil
  13. Bugün yine çalışmaya devam ettik :) Karantina bize işlemiyor.

    YanıtlaSil