Sayfalar

27 Eylül 2020 Pazar

Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)

 





Süre: 119dk

Tür: Dram , Komedi

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

IMBD: 7.7 

2015 En iyi film dalında Oscar Ödülü.

 
Daha önce "Birdman" isimli film serisini  canlandıran Riggan, gözden düşmenin verdiği gaz ile kendini yeniden ispatlamanın derdine düşer. Kendi kurduğu tiyatroda rol alıp yönetmenlik yapan Riggan bir türlü istediği başarıyı yakalayamaz. Sıkıntılar peşini bırakmaz, ekibi ile çatışır, kendisine asistanlık yapan kızı sürekli sorun çıkarır ama en önemli sorunu, sürekli kulağına  fısıldayan ve onu sürekli zorlayan egosunun sesidir.

İç konuşması ile çatışmalar yaşayan bir oyuncunun mücadelesinin anlatıldığı filmde   öyle süper kahraman vurgusu falan yok. Daha çok psikolojik, yada sanatsal türe yönelik. 

Benim ilgimi çeken, konusunun yanında çekim tekniği oldu. Sahne akışları hayli ilginç şekilde tasarlanmış. Çekim sürekli devam ediyor, hiç bir şekilde görüntüde kopmalar ve farklı bir sahneye bağlanmalar olmuyor. 

Yorumlara bakınca kimisi çok beğenmiş kimisi sıkıcı bulmuş. Ben  beğenenlerin tarafındayım. Ara vermeden kendinizi vererek izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.







9 yorum:

  1. Dram filmlerini çok severim ilk fırsatta okuyacağım Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. 119 dakika kesintisizz hımmmm ilgi çekici.

    YanıtlaSil
  3. idare eder filmdi bence ama yönetmeni çok iyi, bu yönetmenin iki filmini kaçırmaa, paramparça aşklar köpekler, 21 gram :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkürler. :) Bu yönetmen hakkaten iyi. Leo'nın Dirilişi'de bundan çıkma. Peki sen "Gaspar Noé" yi bilir misin? Filmlerini izledin mi hiç? Bazı kesimler acayip övüyor.

      Sil
    2. hey geçen hafta yorumlar gmaile gelmediği için, yani bildirimleri göremediğim için bu yorumunu görmemişiim :) gaspar noe iyilerden evet, öncelikle irreversible (dönüş yok) adlı filmiyle başla izlemeyee :) fransız sineması hayran olduğum en sevdiğim ülke sineması. bir dolu yönetmen ve film söyleyebilirim yaniii :)

      Sil
    3. Tamam çok teşekkür ettim. Daha sonra diğer önerilirinide alırım. :)))

      Sil
  4. ben beğenenler tarafındayım

    YanıtlaSil