Sayfalar

3 Ekim 2020 Cumartesi

"Net Piknik" Ankaralılar ile yeniden buluştu.


Kuruluşu 1950'li yıllara, Ankara Sakarya caddesindeki varlığını ise 1987'den beri sürdüren Net Piknik, 29 Aralık 2019 gecesi sevenlerine beklenmedik bir sürpriz yaparak kapanmıştı. Fakat hasret sadece dokuz ay sürdü ve Net Piknik aynı sıcak ve profesyonel ekibi ile beraber, Eylül ayında tekrardan müşterileri ile buluştu.




Ankara'da artık uzun  soluklu eskiye dayanan mekan bulmak çok zor. Haliyle tutunmaya çalışan mekanların kıymetini bilmek lazım. Zira bu tip işletmelerin kendine has oturmuş bir mutfak kalitesi, orijinalliği oluyor. Bunu da her yerde bulabilmeniz mümkün değil. Çünkü genellikle yeni mekanlar, mutfak lezzetini birbirinden kopya ederek tutunmaya çalışıyor. Haliyle orijinallikten uzak, her yerde bulabileceğiniz sahte lezzetler ortaya çıkıyor. 





Net Pikniğin mutfağı ise, yılların getirdiği tecrübe ve sürekli müdavimi olan  müşteri tabakası ile sağlam bir sinerji oluşturmuş durumda. Bende Kızılay'a sürekli giden biri olarak Net Pikniğin lezzet fabrikasından çıkan yemekleri tadıyorum. Izgara çeşitleri, et salatası ve sütlü tatlıları hayli başarılı. Bunun yanında püfür püfür esen terasında karışık kuruyemiş ve buz gibi bira içmenin de tadı bir başka.


Net Piknikte çıraklıktan yetişen, yılların tecrübesi ve bu lezzet fabrikasının mimarı Serkan usta. 





Fiyat olarak gayet uygun bir seçenek sunan Net Piknik, tekrardan kaldığı yerden devam ederek müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.




13 yorum:

  1. Bu haberi duymak ne güzel. Ankara'yı Ankara yapan mekanlar kapanmamalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Sembol mekanlar o şehrin kimliğini canlı tutuyor.

      Sil
  2. Güzel haber 1995 dershane yıllarında gittiğimiz mekanlardan, aba piknik, hosta ve net piknik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo güzel yıllar. Bizim kuşağa göre daha eski dönemler. Daha fazla sembol mekanlar vardı ama kimisi maalesef kapandı. Kanatçı, kumsal lokantası vs vs.

      Sil
    2. Rumeli işkembecesi, Mithatpaşa İnegöl köftecisi favori mekanlarımdı

      Sil
  3. Gidilecek yer kalmamışken iyiki açılmış yarın kalkar kalkmaz ordayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken benimde canım çekti. Yarın bende hamburger için gidebilirim. :)

      Sil
  4. Burada da uzun yıllardır varlığını sürüdüren mekanlar, dükkanlar kapanınca bir hüzünleniyorum. Ankara'yı özledim, gelirsek aklımızda olsun Net Piknik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Sakarya caddesi bölgesinde pandemiden sonra açılamayan mekanlar var. Eski mekanların yaşaması canlılık açısından önemli.

      Sil
  5. sakarya çok severiim :) ama ara sokaklarında hiç yemedim :)

    YanıtlaSil
  6. Ankara'da hep böyle bir mekanın müdavimi olmak istemiştim. Aklımın bir köşesine Net Piknik'e gidilecek diye yazdım :)

    YanıtlaSil