Charles işinde başarılı, iyi aile terbiyesi almış başarılı bir doktordur. Yaşlı bir hastasını muayeneye gittiği sırada bu hastasının kızı olan meşhur Emma, doktoru gözüne kestirir. Gün gelir evlenirler ama Emma Bovary evlendikten sonra da rahat durmaz çünkü gözü hep dışarıdadır. Aslında manastır kültüründen çıkma Emma, evlilik sonrası ne oldum delisi olur, gözü açılır. Hem parasal mutluluğu hem de gönül mutluluğunu evli ve çocuğu olmasına rağmen hep dışarda arar. Tabi işi kılıfına uydurmak için kocasına attığı yalanın haddi hesabı yoktur. Sonuçta kitap, yedi kocalı Hürmüz madunda akar gider.
Artan yalanlar ile maddi kayıpların artması, iyi niyetlerin istismar edilmesi, kitabın derinden dönen çarklarını oluşturuyor. Fakat yazar bu kurguyu daha iyi işleyebilir miydi? İşleyebilirdi.
Çoook uzatılan duygusal sahneler, gereksiz betimlemeler, benim okurken motivasyonumu çok düşürdü. Yazar konuyu daha kısa tutarak daha yalın bir dil tercih edebilirdi.
Kitabı çok duyuyordum ama konusuna hiç bakmamışım sanırım. Benim de çok ilgimi çekmezmiş sanırım, son paragrafı okuyunca öyle hissettim. Tanıtım için teşekkürler. :)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim . :)
SilAynen , okunmayınca çok birşey kaybedilmeyecek cinsten. :)
YanıtlaSilKesinlikle. Daha öncelikli kitaplarınız varsa, sonraya atabilirsiniz. :)
YanıtlaSilBen de yarıda bıraktım diye hatırlıyorum :)
YanıtlaSilOkumamamız gereken bir kitap anladığım kadarıyla, zaman kaybı olmaması için :-)) Teşekkürler tavsiye için :-))
YanıtlaSilYani sevenler vardır mutlaka ama duygusal sahnelerdeki sayfalarca uzatma, beni birazcık sıktı. :)
Siloyyyy en sevdiğim klasiklerde en önde gelenlerden veee filmi de nefis yaaaa :)
YanıtlaSilanaaa filmide mi vardı? :)
SilSeverek okumuştum, Madam Bovary ve Anna Karanina'yı karakter olarak birbirine çok benzetirim. Elinize sağlık:)
YanıtlaSil