Sayfalar

26 Mart 2019 Salı

Gezi / Kaş Gezi Notları


Kaş  
Son dönemlerde büyük projeler ile gündeme gelen, fakat yerel halkın yavaş şehir statüsünü bozacağı gerekçesiyle karşı çıktığı, sessiz, sakin, denizi temiz ve derin koyları ile meşhur Antalya’nın Kaş ilçesine iki günlük bir kaçamak yaptım.




Son yıllarda insanların tatil rotalarında ilk sıralara doğru emin adımlarla koşan Kaş, dik bir yamacın eteklerine kurulmuş. M.Ö 2000 yıllarına kadar dayanan köklü tarihinin kalıntılarını, ilçenin birçok noktasında görmeniz mümkün. Dar ve karakter sahibi sokaklarda hediyelik eşya satan dükkânlarda gezerken hemen yan taraftaki başka bir sokakta İngiliz tipi mini barlarda eğlenebilirsiniz.







Kaş'ın en önemli özelliği, çevresinde barındırdığı tarih ve doğa zenginliğinde gizli. Mesela kısa mesafeler içerisinde birçok gezi ve eğlence aktivitesini barındıran beldede, yüksek dağlardan yamaç paraşütü ile atlayıp başka bir gün su altı mağaralarına dalış yapabilirsiniz. Ya da Saklıkent kanyonunda adrenalin dolu bir maceranın ardından başka bir gün Likya yolunda yürüyerek sessiz sakin doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Yani sonuç olarak Kaş, kısa mesafelerde birçok eğlence ve gezi imkânını bir arada barındırıyor.





Son olarak, Fethiye tarafından Kaş’a gelirken hemen dikkatiniz çekecek dar bir virajdan geçiliyor. Virajın orta noktasında kör bir kanyon var. Bu virajı geçtikten sonra instagram hikâyelerinde sürekli paylaşılan Kaputaş plajı bizleri karşıladı. Mevsimden dolayı denize girme imkânımız olmadığı için yüz küsür merdiveni boşuna inmedik sadece fotoğraf çekmekle yetindik. Siz siz olun yaz mevsiminde buraya giderseniz üşenmeyin ve mutlaka bu doğa harikası plaja mutlaka inin.



6 yorum:

  1. Çok güzel bir yer. İş dolayısıyla gitmiştim resmen hayran kalmıştım. Bir Ankaralı olarak saatlerce denize takılıp kalmıştım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Ankaralıların deniz zaafı mağlesef böyle birşey :)))

      Sil
  2. Muhteşem bir doğa. Yaza girerken harika bir paylaşım olmuş, Kaş gezilmesi gereken bir yer teşekkürler.

    YanıtlaSil