İşkembe vs diyerek hiç burun kıvırmayın tadınca bir daha bırakamıyorsunuz, kendimden biliyorum.
Adana işi "Şırdan" denildiği zaman Ankara'da aklımıza gelen tek mekan var, orasında Ulus'da hizmet veren "Antik Şırdan" isimli küçük mekan.
İşkembeyi müthiş bir lezzet sarmalına dönüştüren bu adamların şırdan dolmasının tadına bir bakan bir daha bırakamıyor.
İşin mutfak kısmına hiç salça olmadan biraz içeriğinden bahsedecek olursak, hayvanın işkembesi
(kuzu- koyun- koç) salçalı pirinç ile doldurulur ve haşlanır. Haşlanan dolma, tabakta servis edilir. Olmazsa olmaz bol kimyon ile afiyetle yenilir.
Tabi burada sadece şırdan yok. İşkembenin diğer noktalarından yapılan farklı (mumbar-kibe-kırkat) lezzetlerde var.
Mekan güzel, hijyenik, çalışanlar güler yüzlü. Merak edenler için şırdan dolmasının adet fiyatı 15 TL.
harika bir lezzet
YanıtlaSilKesinlikle...
SilAdana dışında bir şehirde sırdan görmek şaşırtıyor 😄 küçük biber turşuları da var mı yanında...😊
YanıtlaSilSanki yoktu yada dikkat etmedim. Ama mekanı has Adanalılar işletiyor.
SilAfiyet olsun. Henüz tatmadım ama aklımda :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilAşırı merak ettiğim bir lezzet ve kesinlikle gitmek istediğim bir yer Adana :) Fiyatı söylemeniz de iyi olmuş. Teşekkürler
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Fiyat Ankara'da böyle fakat Adana'da duyduğuma göre daha uygunmuş.
SilEti iyi pişerse enfestir, bize komşudan gelir arasıra :)
YanıtlaSilBenim yediğimde iyi pişmişti. Hatta sıcak olmasından dolayı zor yedik :)
Silay böyle sakatat hiç yiyemiyooom :)
YanıtlaSilAma bu çok güzel :))))
SilAğzıma koymayı düşünmüyordum ama öyle bir anlattınız ki, tadına bakmak farz oldu:)
YanıtlaSilMutlaka tavsiye ederim:) Yemeden önce bende aynen sizin gibi düşünüyordum.
SilHiç yemedim..Ama o kadar sık duyuyorum ki ilk fırsatta Şırdan denemek istiyorum.
YanıtlaSilson dönemlerde baya popüler olmaya başladı.
Sil