Sayfalar

7 Şubat 2019 Perşembe

Kültür-Sanat / Adam Fawer – Olasılıksız




Adam Fawer – Olasılıksız

Adam Fawer tür olarak bazı kitaplarında, kovalamaca, suç, deney vs gibi konulara girse de, onu rakiplerinden ayıran esas sır, bu olaylara dayandırdığı temellerde gizli.

Yazar bu kitabında da konuyu sıradan bir karakterin üzerine kurmak yerine, beyni farklı çalışan, milimi milimine hesaplamalar yapan ilginç bir kişilik üzerinden yürümüş. Bu ilginç karakter başrol oyuncumuz olan Caine oluyor.

Caine süper bir zekâya sahip kumarbaz bir vatandaştır. Kumar oynadığı kulüpte içeri borçlanır ve kulüp sahipleri parasını kurtarmak için adamımızı hırpalayıp borcunu ödemesi için bir süre verirler. Caine’nin aynı zamanda bir ikizi vardır. Şizofren olan bu ikizi tanırken aynı zamanda çok lazımmış gibi şizofren hastalığının inceliklerini öğreniyoruz. 😊 Konuya dönersek, Caine’nin bu olasılık hesaplama özelliği ve buna bağlı gelişen his-öngörü yeteneği derin devlet tarafından fark edilir. Tam karanlık adamlar Caine’i yakalamak üzereyken ortaya bir anda eskilerin Sovyetlerinden kalma Nava çıkar.

Sovyetlerin eğitim kamplarında yetişen Nava, çocukken ABD’ye sızması için evlatlık ve göstermelik olarak bir aileye verilir. Sovyetlerin dağılması sonucu Nava’nın dâhil olduğu proje çöker ve Nava ortada kalır. CIA kendisini keşfeder ve kendi çıkarları için kullanırlar. Daha sonra Nava yolunu bulur ve Korelilere bilgi satar.

Bizim Caine ile Nava’nın yolları bu bilgi satma sürecinde kesişir. Nava, Caine’i CIA’nin ataklarından kaçırmaya çalışır.

Kitap bol aksiyonlu, güzel bir kurguya sahip. İlk başta 4-5 farklı olay olarak başlasa da sonradan olaylar tek noktada toplanıp bir solukta bitiyor.

9 yorum:

  1. Hoşuma giden bir kitaptı anlatım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Adam Fawer'in en sevdiğim kitabı ne yazık ki Oz kitabını beğenmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oz büyücüsü hikayesinin değiştirilmiş modernize edilmiş hali. :)

      Sil
  3. Adam Fawer'ın sıkılmadan okunduğu için en çok sevilen ve satılan kitaplarından

    YanıtlaSil
  4. Olasılıksız benimde okuyup çok beğendiğim kitaptır. Kitap yorumunu blog sayfamda da paylaşmıştım. Sizinde dediğiniz gibi kitap bol bol aksiyonlu güzel bir kitap. Okumak isteyenlere tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Adam Fawer – Olasılıksız kitabını harıka özetlemişsiniz emeğinize sağlık

    YanıtlaSil