Sayfalar

24 Aralık 2018 Pazartesi

Kültür-Sanat




               




Dünyanın en sıradışı kütüphanesi Oodi

Ülkemizde devasa Avm, dev gökdelen ve beton ormanından oluşan çok büyük bütçeli projelere alışkın olduğumuz için Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 98 milyon Euro’ya yapılan bu kültür projesi benim çok dikkatimi çekti.Fakat sonradan araştırdım ve Finlandiya’nın eğitime ne kadar önem verdiğini gördüm. Haliyle eğitime bu kadar önem veren bir ülkenin bu derece büyük ebatlı ve bütçeli kütüphane projesine şaşırmadım.





Bahsettiğimiz proje 17 bin 250 m2 kullanım alanına sahip olup, bahsettiğimiz gibi 98 milyon Euro’ya mal edilmiş. Burayı sadece kütüphane olarak düşünmeyin, aynı zamanda  çeşitli teknolojik alt yapıya da sahip. İçerisinde 3D yazıcılar, video kayıt imkanı için stüdyolar, müzik çalışması için alanlar ücretsiz kullanılabiliniyor.

Çocukların ilgisini çekmek için etkinlikler, kitap kulüplerinin organizasyonları için alanlar, kütüphaneye gelemeyecek durumda olanlar için eve kitap hizmeti bu projenin aynı zamanda  ne kadar sosyal bir proje olduğunu da bize gösteriyor.

Ülkemizde bu tip modern mimariye sahip, ve teknolojik alt yapı ile desteklenen büyük kültür projelerini görmek dileği ile bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder