Sayfalar

29 Aralık 2018 Cumartesi

Kültür-Sanat



GLENN MEADE-SON TANIK

Geçenlerde Glenn Meade’nin Son Tanık isimli kitabı elime geçti. Bu yazarı daha önce okuyanlarınız bilir, genelde yazarın tarzı, karanlık Avrupa tarihinde geçip, araya dramatik ya da gizemli aşk hikayeleri serpiştirmesi şeklindedir. Bu kitapta da aynı çizgisini korumuş ve farklı olaylar zincirinde, bizi gene bir aşk hikayesinden mahrum bırakmamış.
    
Meade’nin bu kitabında da  birbirine tutkuyla aşık iki kişinin Sırp soykırım kamplarına kadar uzanan entrika dolu hikayesini bulacaksınız. Geçmiş zaman ve şimdiki zaman örgüsü arasında dengeli bir bağlantı kuran yazar,  olaylar ve sonucunda okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor. Kitap, kurgusu itibari ile Sovyetlerin dağılmasından sonra Sırp milliyetçiliği ile başlayan soykırım hareketlerinin vahşetini etkileyici bir dil ve betimleme ile okuyucuya yansıtmış. Yazarın diğer romanlarından da alıştığımız üzere okuyucunun dikkatini bir noktaya toplayıp, farklı noktalardan olaylarla bağlayarak sürprizlere açık bir final yapıyor.

Bana göre, belki bir Sakkara’nın Kumaları gibi olmasa da, okuyucu saran, akıcı ve yoğun tempoda     geçen güzel bir kitaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder