Sayfalar

28 Aralık 2018 Cuma

Teknoloji

Casper Nirvana F650

-15.6 inç (1366x768)
-İnter Core i5  8250U
-2 GB Nvidia GT 940MX
-8 GB DDR4 Bellek
-3 Adet Usb port ve 1 adet Type-c yuvası

Döviz kurlarının iyice tırmanışa geçtiği şu dönemlerde, uygun fiyat-performans dengesine sahibi diz üstü bilgisayar bulmak neredeyse imkansız hale geldi.


Ortalama bir dizüstü bilgisayarın 5000 TL civarında fiyatlara sahip olduğu şu günlerde, Casper’ın 3800-4200 TL bandında satılan bu ürünü uygun bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Bu modelden yaklaşık iki hafta önce kuzenime aldık ve benimde inceleme fırsatım oldu. Casper daha önce bilindiği üzere ısınma problemleri ile ün salmış bir marka olsa da, son dönemlerde çıkardığı estetik modellerinde bu sorunu aşmış gibi görünüyor. Artı, Casper’ın Excalibur serisi ile yakaladığı bir ivme var ki , yazmaya kalksak başlı başına bir yazı konusu olur.


Konuya dönecek olursak, incelediğimiz bu modelde, oyunlarda ve yüksek çözünürlüklü filmlerde herhangi bir ısınma sorunu ile karşılaşmadık. Şarjda kullanım olarak ortalama 6 gibi net bir süre çalışmayı başardı.

Ses sistemi giriş bölümünde belirtiğimiz  gibi Dolby teknolojisine sahip olup bu teknolojinin hakkını rahatlıkla veriyor. Ayrıca ekolayzır görünümlü şık hoparlör bandı da hemen ekranın önünde çok şık konumlanmış.

Son olarak toparlayacak olursak;4000 TL civarı bir bütçe ile, hem iş hem de çok yüksek performans beklentisine girmeden ortalama bir notebook arayışınız varsa, bu model uygun bir alternatif olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder