Sayfalar

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Düz Dünya Teorisi




Milletin canı sıkıldığı için midir nedir bilinmez, sürekli absürt fikir ve düşünce akımları ile karşılaşıyoruz. Son günlerde de adını sıkça duymaya başladığım Düz Dünyacılar çıkmaya başladı karşıma. Adından da anlaşıldığı üzere bir grup eleman ciddi ciddi dünyanın düz olduğunu savunuyor. Sosyal medyada kendi aralarında organize olup toplanıp konferans seminerler bile veriyorlar. Yerli sohbet sitelerinde de yerli düz dünyacılara rastlamak mümkün. Netfix’te bu konu hakkında belgesel bile yapılmış. (Belgeselin adı, Çağın Gerisinde Yaşamak)




-Bu uçuk arkadaşlara göre dış uzay yok. Yer kürenin üzerinde devasa bir kubbe var. Bu kubbenin içinde Ay ve Güneş karşılıklı dönüyorlar. (Genel kabul gören teorileri bu. Kimisine göre kubbe yok Dünya uzayda fakat düz şekilde.)


-Yer dediğimiz sözde düz zeminin çevresi yuvarlak bir buz halkası ile çevrili.


-Dünya devletlerinin yaptığı gizli bir anlaşmaya göre, bu buz tabakasında belirli bir mesafenin ilerisine gitmek yasak mış. 


-Uzaydan çekilen dünya fotoğraflarında bu arkadaşları ikna etmiyor, çünkü onlara göre bu, Dünya'nın düz olmasının bilinmesi istemeyen bazı güçlerin yaptığı algı operasyonu. Yani Dünya’da uzay ile ilgilenen tüm ülkeler aslında belirli güç odaklarının yaptığı yalan habere uymak zorundaymış.

27 yorum:

  1. İnsanlar boş kalmaktan neyi savunacağını, neyle uğraşacağını şaşırdı :)

    YanıtlaSil
  2. Neye inanırsan gerçekliğin o dur derdi bir hocamız.Boş verin biz yolumuza bakalım :)
    Takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu konu ile ilgili bende bir makale yazmıştım. Bunu savunan bir bayan ile facebook tan tanışmıştım. Turkiye de de sayıları az degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç yerli forumda bende karşılaştım. Gerçekten sayıları hayli fazla.

      Sil
  4. Herkes istediğine inanmakta özgür, tabi inandıkları doğru demek değil :D Bakalım daha neler çıkacak ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar sanki sırf macera olsun diye inanlardan gibi :)

      Sil
  5. acaba ne içince düz dünyacı olunuyor :)
    sizi izlemeye aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) İçince dünyayı düz gösterecek kadar etkili bişi sanırım.Bende sizi takibe alıyorum.

      Sil
  6. Dün Dünyacılar ile ben hiç karşılaşmadım. Artık bu devirde herkes her konuda fikir yürütebiliyor. Atış serbest ne de olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düz dünya konusunda baya sağlam atmışlar :)

      Sil
  7. Düz dünya teorisyenlerinin iddiaları bence Matrix teorisinden daha uçuk. Onlardan birini görsem soracağım, dünyanın uzaydan görüntülenen hali ne peki onlar da kandırmanın bir parçası mı. Kaldı ki uzay istasyonu var günümüzde aktif şekilde görev yapıyor. Oradan yayınlanan görüntülerde de dünya bayaaa bi yuvarlak görünüyor. ;) Haydi diyelim bunlar bizi kandırıyor dünya düz, o zaman bu yalanı niye söylüyorlar. Yani hangi sayko zihin bu kadar büyük bir aldatmacaya meyilli olabilir ki. ;) Akıl fikir diliyorum bunu sallayan teorisyenlere ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir insan bir yalana inanmak istedikten sonra en geçerli ispatı da sunsak gene inandıramayız :)

      Sil
    2. Gerçekten bu tür konulara inananlarla konuşulmuyor. Körü körüne bağlanmışlar bazı düşüncelere. Kaldı ki bilime inanılmaz, bilim zaten kanıtlar sunar. Gerçeği gösterir. Buna rağmen düz dünya demeleri çok ilginç gerçekten. :)

      Sil
  8. Ciddi ciddi bayağı toplanıp uğraşıyorlar vs. Bunların bir gemiye binip sürekli aynı yöne gitmeleri gerekiyor :) dünyadan düşerlerse karışmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onuda çözmüşler.Düz dünyanın etrafı buzullar ile çevriliymiş ve bu buzulların ötesine geçmek bazı ülkelerin yaptığı protokole göre yasakmış.Yani geçiş yasak. :)))

      Sil
    2. Kaf Dağının arkası orası olsa gerek. :)

      Sil
  9. Çok şamataymış:)) Böyle bir grup olduğunu hiç bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi ciddi varlar.Ülkemizde de varlar. Baya takmışlar bu işe :)

      Sil
  10. Ne deseler inanırız dünyaca ipin kimin elinde olmasına bağlı . Düz olsa rusya , çin ,hindistan bunu koz olarak kullanamazlar mı bence kullanırlardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ülkeler kutup tarafından kimse keşfe çıkmasın diye gizlilik anlaşması yapmış. Yani düz dünyacılar öyle diyor :)))

      Sil
  11. Şüphesiz... Sayısız alemler ve gezegenler var. Fakat benim dikkatimi çeken, yerli forumlarda bu konu tartışılırken tanıdığım bir çok muhafazakar profilli insanında bu teoriye inanmaları oldu.

    YanıtlaSil
  12. Dünyanın düz olduğu fikrini çok düşünmüşler mi acaba. :) Bazen insanları cidden anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş gezmekten sanırım. Kafalarına esince yeni bir akım türetelim diyorlar :)

      Sil