Sayfalar

25 Temmuz 2019 Perşembe

İçerik Hırsızlığı



www.pixselle.com yöneticileri, sitelerinden   yaptıkları bazı paylaşımlarının,  kendilerinden izinsiz olarak başka bir sitede kullanıldığını tespit etmişler. Blog yazarları  arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla sürece katkı sunmak için www.pixselle.com sitesinden yapılan açıklamayı bende paylaşıyorum.

"
Web sitemiz 1. yaşını kutlarken bizleri üzen ve kızdıran bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Web sitemizdeki içerikler editörlerimizin büyük emekleri sonucu ortaya konulan ve büyük çaba sarf edilen bir iştir. Google da dolaşırken web sitemize ait içerilerin birebir kopyalandığına şahit olduk. Bunun yanında web sitedeki sayfalar ve katagorilerde bire bir aynısı olmak üzere yayınlanmış. Bu durum yüz kızartıcı suçlardan olan hırsızlığın aynısıdır. 

Bize ait olan içeriğin bir başkası tarafından internet sitenizden çeşitli yöntemlerle kopyalanması durumunda, içeriğin de eser olarak adledilmesi halinde Fikri Haklar Mahkemesi'ne başvurarak maddi ve manevi tazminat talepli dava açma hakkına sahibiz.
Söz konusu delillerin yok olmaması için mahkemeden tespit talep edeceğiz. İçeriği çalan kişi içeriği hemen silebilir. Bu durumda tespit sayesinde içerik silinse bile varlığı kanıtlanır. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek 4 gereğince söz konusu sitenin erişime engellenmesi için çeşitli prosedürler izlenerek talepte bulunulacaktır.
Türk Ticaret Kanunu madde 46 ve devamı uyarınca haksız rekabet hükümlerine dayanarak tazminat davası açabilme hakkınıda elimizde bulundurmaktayız.
Bahsin geçen https://www.crafbilgi.ga

Adlı web sayfasına gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. 

Siz değerli okurlarımızın ve bizi kurulduğumuz günden bu yana destekleyen. Emek ve gayretle içerik üreten arkadaşlarımında bu konu üzerine duyarsız kalmamasını umuyoruz. Saygılarla Pixselle.com"

9 yorum:

  1. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Web dünyası da olsa bu konuda sessiz kalmamanız bizi fazlasıyla mutlu etti. Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsınız. Ekibimiz adına çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda duyarlı olmak gerekir bence çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. İçerik hırsızlığı bu ara ne kadar çok arttı böyle. İnsanlar bir şey üretemiyor, üretilenleri çalıyor. Yazık vallahi çok üzülüyorum böyle şeylere. Biz kitap projemizi notere onaylattık bu yüzden. Tabii bunu tespit etmek de önemli. Dikkatli olmak gerekiyor. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kolayına kaçıyorlar hemde hırsızlık yaparak. Noter üzerinden önlem almanız çok isabetli olmuş. Ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bence de çalışmaları notere onaylatmak bu konuda faydalı olacaktır. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. internet dünyasında çok oluyor . Bu duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim

    YanıtlaSil