Sayfalar

14 Ocak 2019 Pazartesi

Gezi



LİMAN KİTABEVİ

Canım sıkıldıkça çevremdeki  mekanları keşfe çıkıyorum. Bu sefer radarıma, adını sıkça çevremden duyduğum, hem kitap hem kafe formatının hakkını vererek harmanlayan Liman Kitabevi takıldı.

Daha önce sade yapıya sahip, sahaf formatında olan, birbirinin kopyası kitap evleri, artık daha sıra dışı mekan tasarımları ve çeşitli hizmetleri ile kitapseverlerin ilgisini çekiyor.

Liman kitabevi, Ankara'nın gökdelenleri ile anılmaya başlanan, adeta modern bir finans merkezine dönüşen Çukurambar semtinde yer alıyor. Konum olarak merkezi bir noktada yer alması ve civarda da üniversitelerin bulunmasından dolayı yoğun bir talep görmekte.




Mekanın ilk girişinde sağda kafe bölümü, sol tarafta ise restoran kısmı yer alıyor. İçerilere ilerledikçe geniş bir kitap-sergi bölümü bizleri karşılıyor. Yazarların eserlerine özel, ayrı ayrı bölümler burada da düşünülmüş. Toplam iki kattan oluşan kitabevinin ikinci katında ayrıca, okuma odaları, küçük toplantı bölümleri ve grup çalışmaları için özel odalarda bulunuyor. Grup çalışmaları için düşünülen odalar, civardaki üniversite öğrencilerinin yanında bölgedeki özel şirketlerin toplantı vs gibi organizasyonlarında da tercih ediliyor. Aynı zamanda bu toplantı odaları, projeksiyon cihazları gibi teknik alt yapıya da olanak sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder