Sayfalar

23 Ocak 2019 Çarşamba

Kültür-Sanat






Kore Ulusal Müzesi

Gelişimini her yönden hissettiren Uzak Doğu ülkeleri, inşa etmiş oldukları akla ziyan büyüklükteki kültürel yapılarıyla da bunu dünyaya adeta bağırarak duyuruyorlar.

Bu tip yapılar daha çok Çin’in, Pekin ve Shangai  şehirlerinde ön plana çıksa da bu seferki adresimiz Çin değil Güney Kore.





Kore’nin başkenti Seul’de bulunan bu kültür abidesi tam olarak 307 bin metrekare inşaat alanına sahip. Kıyaslama yapmanız açısından bizim en büyük avm'lerden örnek vereyim. Biraz abes olacak ama elimizde o kadar büyük müze olmadığı için devasa avm'lerimiz ile büyüklüğünü göstermeye çalışalım.  Mesela Ankara’daki Ankamall avm 310 bin, İstanbul Cevahir avm 358 bin metrekare inşaat alanına sahip. 307 bin metrekare büyüklüğü ile bu yapı Asya'nın en büyük müzesi unvanını elinde bulunduruyor.




1945 yılında ilk olarak kurulan Kore Ulusal Halk Müzesi, bu yeni modern adresine 2012 yılında taşınmış.




Seul’de ulaşım olarak merkezi bir noktada konumlanan bu yapı 3 ana kattan oluşuyor. Birinci kat tarih öncesi çağlar, ikinci kat resim galerileri ve üçüncü kat ise heykel, el sanatlarına yönelik. Benzersiz bir kültür ve sanat ahengini ziyaretçilerine hissettiren müze, Seul’e gelen turistler için adeta vazgeçilmez bir durak haline gelmiş. Mobil uygulamaları, uygulamalı aktiviteleri ile birçok teknik alt yapı hizmeti ile gelen misafirler için her türlü olanak düşünülmüş.

Çocuklara yönelik özel bölümler ve aktivite imkânı sunan bu yapı, yetişkinlere yönelik sunum, akademik çalışmalar ve konser gibi etkinliklere yönelik imkânlar da sağlamakta.

2 yorum:

  1. Kore en merak ettiğim ülkelerden benimde bu konuda bir kaç yazım var bu arada takibe aldım blogunu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :) Kore'yi bende seviyorum özellikle Busan ve Seul şehirleri ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil