Sayfalar

2 Ocak 2019 Çarşamba

Sinema-Dizi


La casa de papel (Sezon 1)

1 yıldır sürekli adını duyduğum bu diziyi boş olduğum şu dönemlerde 1. Sezon itibariyle izledim. Fakat en başta belirteyim yazının devamı spoiler içerir, ona göre.

Baş karakterimiz meşhur profesör kılı kırk yararak İspanya darphanesini ele geçirmek üzere çok çok titiz bir plan yapar. Alanında usta olan  bazı kişileri toplar ve bu çok ince planı eğitimler ile bu kişilere anlatır. Eğitimden sonra bu ekip harekete geçer ve darphaneyi, içindeki insanlar ile ele geçirir. Darphane personeli, alıkonuldukları süre boyunca sürekli para basarlar. Profesör ısrarla para çalmadıklarını kendi paralarını kendilerinin bastıklarını belirtir. Ekip içeride çalışırken, darphaneye çekilen paralel hat ile bizim prof, dışarıdan işleri organize eder.

Polis güçleri de boş durmaz ve darphaneye sızmaya kalkarlar, strateji geliştirirler  ama başarılı olunamaz. Tabi bu arada bizim prof ile polis şefi bayan arasında ne tesadüf bir aşk başlar. Dizinin zincirleme saçmalıklar silsilesi de bu aşk yeşermesinden sonra baş gösterir.





Çok detaya girmeden; profesör bir çok delilin kendisi göstermesine rağmen ilginç şekilde hep paçayı kurtarır. Buna benzer saçmalıklar, darphane içindeki soyguncular ve rehineler arasında da yaşanır. Mesela tuvalet bölmesinde yan yana iki rehinenin plan yapması, bölmenin hemen dışındaki Helsinki tarafında ne hikmetse duyulmaz. Ya da çatışmada yaralanan soyguncu çok kısa süre sonra ayağa kalkar.

Oyunculuk iyi mi? Evet iyi denebilir. Senaryo güzel ama senaryoyu devam ettiren olaylar zinciri sağlam temellere oturmuyor. Gene tercih size kalmış. Bu kadar mantık hatasına ben takılmam diyorsanız bu dizi ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder